Foraje puturi apa > Services > Forare Puturi Absorbante

Contact

Ne poti contacta telefonic sau printr-un mesaj trimis prin formularul de contact.

Contact

forare puturi absorbante

Forare Puturi Absorbante

Forare puturi absorbante, lucrari de foraj efectuate cu scopul captarii unei cantitati de apa din surse externe. Aceste ;ucrari sunt necesare atunci cand evacuarea apelor produse de precipitatii nu se poate realiza prin lucrari de canalizare. Aceste lucrari de foraj au o permeabilitate ridicata, suficient de mare pentru colecta si drena intr-un mod natural apa. Printr-un put absorbant se poate acumula o cantitate foarte mare de apa. Se ia in calcul adancimea la care se realizeaza forarea de puturi absorbante si compozitia solului din zona respectiva. Exista puturi absorbante care pot acumula debite de 500 l pe ora si pot ajunge la 3000 l pe ora.

Foraje puturi absorbante. Diferenta intre fantana si put absorbant

Trebuie facuta o diferentiere clara si precisa intre actiunea de forrare pentru o fantana si forje puturi absorbante.

Fantana sau un put de apa nu trebuie sa asigure necesarul de apa din primul strat din panza din panza freatica. Apa de fantana este cea mai aproape de suprafata si este sensibila la precipitatii sau alte elemente antrenate de pe teren. In schimb putul absorbant trebuie sa asigure un blocaj intre panzele freatice. El nu va permite sa ajunga in el apa din prima panza freatica sau cea de suprafata.

Forajele de puturile absorbante sunt lucrarile realizate cu scopul de a atrage o anumita cantitate de apa din diferite surse externe:

  • instalatia pompelor de caldura;
  • apele obtinute din precipitatii;
  • drenajul altor ape cu scopul colectarii si drenarii naturale.

In general, puturile absorbante forate sunt utile in cazul in care evacuarea zilnica a apelor produse de precipitatii nu se realizeaza cu ajutorul unor santuri. Un aspect important este ca aceste lucrari de foraj au o permeabilitate suficient de mare pentru a le colecta si a drena in mod natural.

In cazul in cazul puturilor absorbante forarea se realizeaza pana la nivelul unei panze freatice acvifere. Resursele acvifere gasite la o anumita adancime forata trebuie cooptate, astfel incat putul absorbant sa poata retine cat mai multa apa.

forare piloni sustinere

Intretinerea puturilor absorbante

Lucrarile de foraj a puturilor absorbante trebuie intretinute in permanenta, astfel incat o evaluare periodica a functionalitatii acestora este absolut necesara pentru a putea gasi eventualele probleme existente. Insa de acest proces se va ocupa o echipa de specialisti, deoarece sunt cei mai in masura sa execute aceste tipuri de lucrari delicate de altfel.

In ceea ce priveste executia forajelor pentru puturile absorbante se recomanda folosirea unor materiale de inalta calitate, ceea ce garanteaza o lucrare impecabila, de durata si pe termen lung. Capacitatea de absorbtie a apei in cazul unui put absorbant, difera de la o lucrare la alta, intrucat se ia in calcul adancimea de forare si caracteristicile geografice ale zonei de exploatare.

Sunt cazuri in care anumite persoane doresc puturi absorbante la o adancime specifica, dar in lipsa unei panze freatice bogate, nu este decat o gaura tubata in pamant, fara sa-si implineasca scopul. Putul absorbant va tine volumul tubulaturi, dar in scurt timp se va deteriora.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, vom fi bucurosi sa vi le oferim

Contact