Foraje puturi apa > Services > Forare Piloni de Sustinere

Contact

Ne poti contacta telefonic sau printr-un mesaj trimis prin formularul de contact.

Contact

forare piloni sustinere

Forare Piloni de Sustinere

Pilotii forati isi obtin stabilitatea datorita suportului capatului structurii de pe pamantul incompresibil;

  • Pilonii de sustinere ofera stabilitate datorita factorilor de rezistenta a solului la varful acestuia si frecarea solului cu peretii laterali ai gramezii. In practica, diferenta consta in lungimea santului din beton armat. Suporturile, care functioneaza ca piloni de sustinere, sunt de lunga durata, deoarece punctul lor trece printr-un strat de sol de suprafata cu densitate scazuta si se sprijina pe un pamant incompresibil de inalta densitate.
  • Pilotii forati sunt situati in straturile superficiale ale solului. In ciuda faptului ca stabilitatea unor astfel de piloti se realizeaza intr-o maniera combinata – de la rezistenta la varf si frecare a peretilor, fiabilitatea generala a pilotilor forati este mai mica, deoarece sunt supusi precipitatiilor sub influenta incarcaturilor externe puternice.
forare piloni sustinere

Compactarea suplimentara a solului

Pentru a spori stabilitatea generala a fundatiei, pilotii forati si pilonii de sustinere sunt adesea instalati, utilizand metoda cu pile de ardere, adica 3-6 piloti in imediata apropiere unul de celalalt. Datorita acestei amplasari, se obtine o compactare suplimentara a solului intre stalpi si, ca rezultat, creste rezistenta solului la pilonii forati, sarcina medie pe pilonul de sustinere scazand si ea. Toate tipurile de structuri din beton armat fabricate, pot fi utilizate ca suporturi de sprijin si suporturi suspendate.

Clasificarea pilotilor se realizeaza in functie de trei factori:

  • Forma sectiunii;
  • Metoda de intarire (longitudinala si longitudinala-transversala);
  • Soliditate (solida si prefabricata).

Pentru lucrarile in care exista necesitatea utilizarii unor stalpi de sustinere in subteran, firmele specializate executa foraje piloni. Cu ajutorul unor instalatii de foraj speciale, acestea sapa la adancimea dorita pentru ca pilonii sa poata fi construiti sau introdusi in spatiul creat prin forare, in functie de materialul din care sunt fabricati acestia.

Totodata, pilonii reprezinta un element cheie in executia forajelor. Altfel spus, acestia consolideaza peretii putului de apa proaspat forat si permit avansarea lucrarilor de echipare si exploatare a gropii sapate la mare adancime.

Utilitatea serviciilor de foraje piloni

Asa cum am mentionat anterior, pilonii realizati prin forare sunt elemente de constructie cu rigiditate medie, rezistenta crescuta si deformatii reduse. Acestia sunt turnati fie in forma cilindrica, fie sub forma de patrat, iar diametrul si lungimea lor pot varia de la un proiect la altul.

Pilonii construiti cu ajutorul lucrarilor de foraj sunt deosebit de utili, astfel ca sunt integrati in:

  • Fundatii – Indiferent de tipul de sol, pilonii forati s-au dovedit o metoda eficienta si sigura de consolidare a fundatiei. Datorita rezistentei sporite, acestia sustin sarcini mari si garanteaza calitatea lucrarilor de constructii;
  • Consolidarea pantelor si puturilor – Pilonii forati sunt utilizati regulat pentru a preveni alunecarile pantelor, dar si pentru consolidarea puturilor de mare adancime;
  • Consolidarea gropilor excavate – Aceste elemente constructive sunt de mare ajutor si in consolidarea gropilor de excavare, intalnite in majoritatea santierelor pentru proiecte imobiliare importante.

In functie de efectului pe care il au asupra terenurilor, acestia se clasifica in piloti forati de dislocuire si piloti forati de indesare. Cei de dislocuire sunt implementati dupa forarea unei gauri si indepartarea unui volum de pamant egal cu cel al pilotului ce urmeaza a fi inserat sau prin insurubare, iar cei prin indesare sunt introdusi in sol prin metode mecanice precum: presare, batere, vibrare, ceea ce determina o compactare a straturilor de pamant aflate in vecinatatea executarii lucrarii.

Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, vom fi bucurosi sa vi le oferim

Contact